Copyright © Haver & Gerst Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid Haver en Gerst

HISTORIE

PICKNICKSERVIES

Van oorsprong komt de picknick uit Engeland. Het is een buitenfeest van de welgestelde families.


Gebruikelijk was een picknick georganiseerd ten einde van een jacht. De tafels werden dan rijkelijk belegd met de vangsten uit de jacht. De picknick en de jacht waren bedoeld om de mensen te binden (voor zaken of familie aangelegenheden). De picknick stamt uit de 14e eeuw (rond de middeleeuwen).  Wat de picknick in de tijd bijzonder maakt is de buitenlucht en bijzondere locatie tussen de natuur.


Vandaag de dag gaan we naar een restaurant of bistro om te lunchen/dineren en laten we ons bedienen. In deze moderne samenleving krijgen we steeds meer vrije tijd en de ruimte om zelf onze wensen in te vullen. Een mooi moment zou dan natuurlijk ook een picknick kunnen zijn.

 

De basis van de picknick is een ongedwongen sfeer, natuur, ruimte, vrijheid en lekker eten & drinken.


Het woord picknick bestaat uit twee woorden namelijk Pick (in het Frans Piquer en het Nederlands pikken) en Nick (in het Frans Nique en het Nederlands kleinigheid).


Naast de picknick wordt er veelal gekozen om een activiteit te organiseren rondom de Picknick. Om dan niet vast te zitten aan drinken en eten zijn er tal van mogelijkheden die de picknick tot een hele mooie beleving kunnen maken.WILT U EEN SUPER MOOIE THEEPOT DIE NIEMAND HEEFT?


Net nieuw in de markt en nog niet bekend in Nederland zijn deze theepotten.


AANBIEDING: Nu een theepot voor maar € 24,50!!